Om at rejse til RIMYI i Pune

Email: iyfdkk@gmail.com

IYENGAR YOGA

FORENINGEN DANMARK (IYFDK)

Om at rejse til RIMYI i Pune

Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute i Pune i Indien (forkortet RIMYI) er hjertet og sjælen for Iyengar Yoga. RIMYI blev grundlagt af BKS Iyengar 19. januar 1975 og er dedikeret til hans kone Smt. Ramamani Iyengar. Instituttet ledes i dag af Yogacharya B.K.S. Iyengar, Geeta S. Iyengar og Prashant S. Iyengar. Der forgår daglig yogaundervisning for både nybegyndere og erfarne yogaudøvere og elever fra hele verden kommer her for at modtage essensen af yoga og lære livets værdier.


Der er stor betydning bag det unikke design af RIMYI. De tre etager på instituttet repræsenterer kroppen, sindet og sjælen. Højden på bygningen er 71 fod og har 8 kolonner, der repræsenterer de otte ben i Ashtanga Yoga: Yama, Niyama, Asana, Pranayama, Pratyahara, Dharana, Dhyana og Samadhi.


En byste af Smt. Ramamani og Guruji’s byste findes ved indgangsdøren og instituttet er fyldt med talrige priser, citater, præsentationer, donationer og kunstværker givet til Guruji.


Biblioteket har 8000 titler på flere sprog på en række emner lige fra filosofi, human anatomi og fysiologi, ayurveda, kommentarer til de gamle yogaskrifter, moderne medicin og selvfølgelig yoga.


Yogaelever, der kommer langvejs fra, deltager typisk i instituttets månedlige kurser for øvede yogaelever. Kurserne består af 1–2 daglige yogaklasser samt tid til egen praksis i yogasalen. En måneds undervisning er typisk opdelt med et tema for hver uge: Første uge har fokus på stående stillinger, anden uge på bagoverbøjninger, tredje uge på foroverbøjninger og fjerde uge på pranayama.


Ansøgning om at komme til RIMYI

Før du rejser til RIMYI skal du ansøge om tilladelse. Det gør du ved at udfylde en ansøgningsformular som du sammen med en registreringsafgift skal sende til instituttet. Der er mange der ansøger om at komme til RIMYI så du skal ansøge 1-2 år i forvejen.


For at kunne komme i betragtning skal du minimum har dyrket Iyengar Yoga i 8 år og kunne lave Sirsasana og Sarvangasana i 8–10 minutter. Desuden forventes det at du har læst og er bekendt med termer og principper der beskrives i de indledende kapitler i Light on Yoga samt at kvinder ved hvad der kan praktiseres under menstruation.


Og sidst men ikke mindst skal du som sagt medsende en ansøgningsformular, der er underskrevet af din lærer.


Du finder ansøgningsformularen og mere information om tilmelding på BKS Iyengars officielle hjemmeside: Ansøgningskema til RIMYI Pune, klik her


Forberedelse til at reje til RIMYI

Det er en god ide at du forbereder dig i god tid til at rejse til RIMYI i Pune.


Senior lærer Bobby Clennel har gennem mange år redigeret en guide til Pune hvor du finder svar på alle spørgsmål, tips og tricks, oplysninger om indkvarteringsmuligheder, restauranter, hvordan man skal gøre ved ankomst etc. etc.


Du finder den seneste version af gudien her: Pune Guide – klik her

http://www.bobbyclennell.com/pune.html